Welkom Schepenlijst Prijslijst Aanbiedingen Reserveren Locatie Inventaris Extra Startpagina
                                                                                         Informatie    Zeilen met schipper  
Algemene voorwaarden
Reserveren   
U kunt per E mail of telefonisch reserveren. Telefonisch weet u direct of het door u gekozen jacht in de gewenste periode beschikbaar is. Wanneer het jacht van uw keuze vrij is, sturen wij een ANWB huurcontract. Het duplicaat dient u te  ondertekenen en aan ons terug te zenden.  Gaarne ontvangen wij binnen 14 dagen de aanbetaling, zijnde vijftig procent van de totale huursom.   Uw reservering is definitief na ontvangst van het duplicaathuurcontract en de aanbetaling.   Betaling van het restantbedrag dient vier weken voor aanvang van de huurperiode 
plaats te vinden.
Creditcards                                                                                      
Wij kunnen geen creditcards accepteren als betaalmiddel voor de huur- en/of waarborgsom.  
Legitimatie
Wij vragen u voor de afvaart een geldig legitimatiebewijs te overleggen. Dit in verband met de verzekering.
Verzekering
Al onze schepen zijn all risk verzekerd voor de vaart op de Nederlandse binnenwateren.  Voor de vaart op de Waddenzee en de Zeeuwse wateren is onze toestemming nodig. Het eigen risico bedraagt, afhankelijk  van het schip 250, 350, 500 of 2x500(Sneekweek) euro en is gelijk aan de waarborgsom, die u bij afvaart betaalt.  Indien geen schade aan het schip of de inventaris ontstaat, krijgt u het volledige bedrag terug.   De Grommer is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, schade of letsel berokkend aan huurders, door welke oorzaak dan ook.Bij eventuele achteraf vastgestelde schade zal alsnog een schadeclaim aan betreffende huurder worden gedaan.
Annuleringsverzekering  
Wij raden u aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Desgewenst kunnen wij dit voor u regelen.
Vaarbewijs   
Voor het varen met onze schepen is geen vaarbewijs vereist echter voor onze grote schepen enige                    vaar-ervaring wel.  De minimum leeftijd waarop u een schip bij ons kunt huren is achttien jaar.
Instructie
U krijgt voor vertrek kosteloos een uitgebreide uitleg aan boord over het schip en uitrusting.
Inventaris 
Onze schepen zijn zeer compleet uitgerust. Alleen persoonlijke zaken, zoals dekbedden, lakens, hoofdkussens, zijn niet standaard aanwezig.  Indien gewenst kunt u deze artikelen tegen een geringe vergoeding bij ons huren.  Wij vragen u dringend, voor uw veiligheid en om beschadiging te voorkomen, geschikt schoeisel te dragen aan boord.   Bij voorkeur boot- of gymschoenen, met witte zolen.
Schoonmaken
Het schip wordt schoon afgeleverd en wij ontvangen het graag schoon van u terug.  U kunt tegen vergoeding het schip ook door ons laten schoonmaken.
Service
Onze schepen bevinden zich in uitstekende staat van onderhoud.  Mocht er onverhoopt  toch een mankement optreden, dan staan wij 24 uur per dag voor u klaar om de storing te verhelpen.
Prijzen    
Onze prijzen zijn in euro's en inclusief BTW. Verbruik van propaangas is voor rekening van de De Grommer. Brandstofverbruik en brug-, sluis- en havengelden zijn voor rekening van de huurder.